Lime och blåbärstryfflar

Bakat
  Du behöver: 
100g frysta blåbär
1 lime
knappt 1 dl socker
1/2 dl vispgrädde
125 g ljus choklad 
125 g mörk choklad
 
Utanpå:
ca 100 g ljus choklad
ca 100 g mörk choklad
valfritt pynt
 
  1. Koka upp blåbären, limen som du river och pressar i saft från tillsammans med sockret, smöret och grädden. Häll sedan allt i en mixer. 
  2. Hacka chokladen och häll i mixern också. Mixa tills chokladen är smällt och du fått en len chokladmassa. 
  3. Bred ut på ett fat och låt svalna i rumstemperatur tills det stelnat.
  4. Spritsa eller ta en sked och gör små kulor ca 10-12 g. Lägg dem på bakplåtspapper och låt de stelna helt i kylen eller utomhus där det är kallt. 
  5. Rulla kulorna till fina bollar. Låt som stelna ett tag till så att dom inte smälter när du ska doppa dom sedan. 
  6. Smält chokladen som ska vara utanpå i vattenbad och doppa sedan bollarna, en gaffel funkar utmärkt att doppa dem med.
  7. Lägg de doppade tryfflarna på bakplåtspapper och pynta innan chokladen stelnat. 
 
Tips.
1. Efter du har doppat tryfflarna i chokladen kan du också rulla dom i kakao för att få en mer klassisk tryffel. 
2. Chokladen går att smälta i mikron, men ha då väldigt låg värme eftersom det annars kan bildes små brända chokladkorn i den smälta chokladen som smakar pyton. 
 

Kommentera inlägget här: