Klassisk råbiff

Recept
2 pers
Du behöver:
300g dubbelmalet innerlår (nötkött)
1 rödlök
1 purjolök
1 dl kapris
4 tsk dijonsenap
2 ägg
2 knippen färsk persilja
Salt
Peppar
 
1. Mal köttet två gånger eller be personalen i charken göra det åt dig när du köper köttet.
2. Ta fram tallrikarna du ska servera på och en liten rund skål (cirka 1x1dm). Tryck sedan i hälften av köttet i skålen. Vänd sedan på skålen i mitten på tallriken tills den lossnar, ta hjälp av en kniv om så behövs. Upprepa på nästa tallrik. 
3. Hacka rödlöken och purjolöken och lägg i två högar på tallrikarna.
4. Lägg 1/2 dl kapris på vardera fat och drad ut en snygg klick av dijonsenapen. 
5. Fördela äggen så att bara ägg-gulan är kvar. Tryck en liten grop i köttet och häll sendan försiktigt dit gulan.
6. Pimpa sedan med persilja, salt och peppar.
 
Tips:
1. Det är väldigt viktigt att händerna är rena hela tiden vid berörning av köttet. 
2. Ha salt och peppar vid bordet eftersom den här rätten kräver mycket av det.

Kommentera inlägget här: