2 pers
Du behöver:
300g dubbelmalet innerlår (nötkött)
1 rödlök
1 purjolök
1 dl kapris
4 tsk dijonsenap
2 ägg
2 knippen färsk persilja
Salt
Peppar
1. Mal köttet två gånger eller be personalen i charken göra det åt dig när du köper köttet.
2. Ta fram tallrikarna du ska servera på och en liten rund skål (cirka 1x1dm). Tryck sedan i hälften av köttet i skålen. Vänd sedan på skålen i mitten på tallriken tills den lossnar, ta hjälp av en kniv om så behövs. Upprepa på nästa tallrik.
3. Hacka rödlöken och purjolöken och lägg i två högar på tallrikarna.
4. Lägg 1/2 dl kapris på vardera fat och drad ut en snygg klick av dijonsenapen.
5. Fördela äggen så att bara ägg-gulan är kvar. Tryck en liten grop i köttet och häll sendan försiktigt dit gulan.
6. Pimpa sedan med persilja, salt och peppar.
Tips:
1. Det är väldigt viktigt att händerna är rena hela tiden vid berörning av köttet.
2. Ha salt och peppar vid bordet eftersom den här rätten kräver mycket av det.