4pers
Du behöver:
Köttfärsknyten:
860g blandfärs
2 st fajitas kryddmix
1/2 paprika
2 vitlöksklyftor
140g majs
12st-14st tortillabröd
ett par tandpetare
valfri riven ost
Sallad:
1 valfri sort sallad
140g majs
100g plommontomater
valfri riven ost
Dressing:
3 msk olivolja
2 tsk tabasco
1 msk crema di balsamico
1/2 lime
2 krm salt
1 krm peppar
Tillbehör:
Nachos
Tacosås/slasasås
- Sätt ugnen på 200 grader. Stek köttfärsen tills den är helt genomstekt. Häll i båda kryddmixarna och blanda noga under lite svagare värme.
- Finhacka paprikan och blanda med köttfärsen. Pressa sedan i vitlöksklyftorna.
- Blanda i majsen i med köttfärsen i slutskedet strax innan du tar av färsen från plattan så att de bara blir lite varma.
- Lägg tortillabröd i micron och värm på högsta värmen i en halv minut så att dom inte bryts sönder när du ska vika dom.
- Ha i en lagom skopa i vardera bröd så att de lätt går att vika utan att de spricker. Sätt dit 1-2 tandpetare genom knytet så att de stannar så.
- Riv på ost och sätt in i ugnen i 10-15 min tills osten smällt och knytena fått lite färg.
- Släng ihop salladen, majsen, plommontomaterna och toppa med lite riven ost. Rör ihop olivolja, tabasco, crema di balsamico, lime, salt,peppar till en slät dressing och blanda ner direkt i sallladen.
- Ha tillbehören till hands vid bordet om så önskas.
Tips. 1. Dessa knyten är även goda att göra med kyckling i.
2. För extra ostighet lägg i lite ost inuti knytena innna du viker dom.
3. Även om salladen bryter av det kryddiga kan gräddfil vara bra att ha till hands för de som vill.