2 pers.
Du behöver:
3 nävar spaghetti
300g hackad fryst spenat
2 msk smör
2 krm salt
2 msk mjölk
2 tsk redning
125g mozzarella
1 krm svartpeppar
1/4 citron
2 msk rapsolja
crema di balsamico
1. Koka upp saltat vattten, ha sedan i spaghettin i 8 minuter om inte annat står på paketet.
2. Lägg spenaten i en kastrull tillsammans med smöret och saltet och låt spenaten smäla under omrörning.
3. Häll sedan i mjölken och redningen och sänk värmen.
4. Skär mozzarellan i småbitar och rör ner i såsen tills den smält och blivit en del av den.
5. Stäng av värmen och peppra och pressa i citronen.
6. När pastan är klar så ha i rapsoljan och häll sedan över såsen och rör om.
7. Vid servering ringla över lite crema di balsamico.
Tips:
1. Rör såsen så ofta du kan eftersom både mjölk och ost gärna fastnar i botten.
2. Ha salt vid bordet eftersom spenat kräver mycket av det och smaken är som baken.