Parmesan och kyckling pasta

Recept
3 pers
 Du behöver: 
1 kg kyckling bröst
500g pasta
2,5 dl grädde
50g parmesanost 
3 krm tabasco
2 krm Salt 
1 krm peppar
1 paprika
4 krm paprika pulver
 
Salladen:
Valfri sallad
 1/5 dl olivolja
2 msk vinäger
1 msk honung
2 msk vinäger
2 krm Salt 
1 krm peppar

Kycklingpastan:
1. Häll vatten i en stor kastrull, ställ på spisen på högsta värme och salta sedan. 
2. Hacka kycklingen i lagom små bitar och stek sedan i en klick smör.
3. Finhacka halva paprikan och hacka sedan den andra halvan i lite större bitar till salladen sedan.
4. När vattnet har börjat koka så har du i pastan. Ha i den så länge som det står på förpackningen.
5. När kycklingen är genomstekt har du i den finhackade paprikan. Låt den stekas en liten stund innan du har i grädden. Sänk värmen och låt det puttrar cirka 5 minuter.
6. Ha i tabascon och riv över permesanosten tills såsen blir alldeles krämig. Salta, preppra och krydda med paprikapulvret. 
7. Låt kycklingsåsen stå och småputtrande tills pastan är klar om den inte redan är det.

Salladen:
1. Ha i valfri sallad och den tidigare hackade paprikan i en skål. 
2. Häll i olivoljan i ett vanligt dricksglas, sedan resten av alla ingredienser. 
3. Ringla över salladen vid bords eller häll i direkt i skålen. 


 
En kommentar